Suomi jää taakse ja Tsekki odottaa. Kevät tuo mukanaan uudet kuviot Brnossa vaihto-opiskelun merkeissä. Mä haluan saada paljon uusia kokemuksia ja oppia tsekkiläisen elämänmenon. Koska kaikki hehkuttaa kovasti omia vaihtari kokemuksiaan, mä uskallan ehkä salaa myös haaveilla, että tästä tulee mun elämäni paras kevät! :)

Tässä blogissa on kertomuksia 22-vuotiaan tamperelaisen huristeluista tramilla pitkin Brnon katuja, ehkä käydään myös jossain muualla.

keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Kummastelua

Tuntuu, ettei täällä ole tapahtunut mitään kirjoittamisen arvoista lähiaikoina.. :D sen vuoksi on postaukset jääneet. Täytyi hetken aikaa oikein mietiskellä, mitä kaikkea on viime viikolla tapahtunut. No mutta aloitetaan vaikka opiskelusta. Sillä ensimmäinen tentti Tsekissä on nyt takana. Kyseessä oli rahoituksen tentti. Siitä opettajasta Jiristä olenkin jo muutamaan kertaan jauhanut täällä. Hänen opetusmetodinsa ovat jokseenkin kyseenalaiset. Tentti sisälsi monivalintakysymyksiä 15 kappaletta ja 3 vaihtoehdosta 1 olisi oikein. Kysymykset liittyivät käsiteltyihin aiheisiin, kuten rahotusmarkkinoiden merkitys, pankkien toiminta, osakekauppa, arvopaperikauppa jne. perushuttua. Tosin englanniksi vähän haasteellisempaa. 

Ennen tentin alkamista Jiri totesi, että hän ummistaa silmänsä ja korvansa hetkeksi, jonka jälkeen hän jakoi tenttipaperit. heeeeyy, mitä tämä tälläinen on? Voitte kuvitella, mitä sitten seurasi. Oma tulokseni oli 14/15.

Semmoista. Haastellisempaa tulee kuitenkin olemaan huomenna, sillä production managementin tunnille olisi tarkoitus tehdä tehtävä, jossa on paljon (todella paljon) laskemista ja pohtimista. Tai niin ainakin kuvittelen, sillä aloin kirjoittamaan tätä postausta sen takia, ettei tarvitsisi käydä käsiksi tohon tehtävään.. :D Tavoitteena on kuitenkin laskea yritys x paras tuottavuus kohta kohdalta ja huomenna se lyödään tietokoneohjelmaan, joka näyttää sitten mitenkäs se nyt oikeasti sitten menisi niillä laskuilla.. tuun varmaan oleen tosi hyvä siinä.

Mun on jo monta kertaa ollut tarkoitus ottaa keväisestä Brnosta kuvia, koska omistan vain talvisia kuvia keskustasta. Ehkä sitten ensi viikolla, kun porukat ja pikkusisko tulevat kylään :) Kierrellään kuitenkin noita nähtävyyksiä. Ja voi pojat, kun aika on mennyt nopeaa..vain runsas kuukausi sitten sain kuulla, että saan vierailijoita ja nyt ne sitten jo tulevat. hienoa! En malta odottaa.

 Jos on pakko tehdä ruokaa, kun viikonloppuisin koulun ruokala ei ole auki, niin tältä se yleensä näyttää :) ja noi 7days croissantit on niiiin hyviä :)

Grillausta. Noi herkkusienipekonijuustorullat. nami.

Ja pitäähän siellä makkaraakin olla. Syötiin muutaman tunnin ajan noita herkkuja :)

Pääsiäistunnelmia kaupungilta.

Kansantanssi-esitys keskusaukiolla.

Myyrä eli Krtek on tsekkiläisen Zdenek Milerin luoma animaatiohahmo ja aika söpö sellainen.

haha. ton vessan seinät oli niin mageet että oli pakko ottaa kuva :) Ehkä tuossa ei nyt niin hyvin näy, kuinka maali oli valutettu pitkin seiniä. Näytti hyvältä.

Marionetteja on todella paljon myytävänä.

Matkasimme Brnon läheisyydessä sijaitsevalle Mohyla Mirulle yhdessä Tsekin kulttuurikurssilaisten kanssa viime viikolla. Paikka on muistopaikka Austerlitzin taistelulle. Taistelu päättyi 2. 12. 1805, jolloin Napoleon otti voiton Itävallan ja Venäjän joukoista, vaikka Napoleonilla oli selkeä alivoima sotilaiden määrässä. Kukkulalle rakennettiin sitten myöhemmin muistomerkki kunnioittamaan sodassa kaatuneiden muistoa. Ihan mielenkiintoista kuulla molempian taktiikoista ja siitä, kuinka joukot oikein olivat liikkuneet. Kävimme myös ravintolassa, jossa Napoleon oli aikanaan ollut yötä :) Lisäksi läheisellä kukkulalla, jossa oli ollut Napoleonin vartiojoukot vahtimassa. Sieltä olikin ihan hyvät näkymät.

Tämä netistä otettu kuva on huomattavasti parempi kuin omat kuvaukseni.

Nyt on kyllä pakko aloittaa toi koulutehtävän teko. 
 
Viikonloppuna Budapestiin vaihtareitten kanssa. :)
Ensi viikolla mulla on managementin esitys yrittäjyydestä, vanhemmat tulee käymään Brnossa, Trambileet eli bileet liikkuvassa ratikassa...huikeaa, uusi kurssi alkaa perjantaina, seuraavana viikonloppuna Puolaan?
 
Eli paljon paljon kaikkea kivaa luvassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti