Suomi jää taakse ja Tsekki odottaa. Kevät tuo mukanaan uudet kuviot Brnossa vaihto-opiskelun merkeissä. Mä haluan saada paljon uusia kokemuksia ja oppia tsekkiläisen elämänmenon. Koska kaikki hehkuttaa kovasti omia vaihtari kokemuksiaan, mä uskallan ehkä salaa myös haaveilla, että tästä tulee mun elämäni paras kevät! :)

Tässä blogissa on kertomuksia 22-vuotiaan tamperelaisen huristeluista tramilla pitkin Brnon katuja, ehkä käydään myös jossain muualla.

tiistai 6. huhtikuuta 2010

Pala Prahaa

Ahh, viimein se postaus Prahan reissulta. Olen ollut tässä nyt melkein viimeiset 6 päivää enemmän tai vähemmän kipeä ja se on syönyt tosi paljon energiaa. Lähes heti viime postauksen jälkeen alkoi mystinen kuumeen, mahakivun, päänsäryn sairastelu. Pufff..muistan taas kuinka inhottavaa se onkaan nukkua kuumeisena. Ne unet/kuvitelmat on niin mielettömän absurdeja ja sekavia. Prahankin reissu jäi hiukan vajavaiseksi :/ Se täytyy vielä korjata myöhemmin kesällä. 

Pääsiäinen on ohitse. Ihanat lomapäivä torstaista maanantaihin. Torstaina mut kutsuttiin piknikille maistelemaan kuuluisaa vihreää Starobrnon olutta Mendlovo Namestin puistikkoon olut panimon eteen. Aurinko paistoi, musiikki pauhasi.. Olutpanimo oli laittanut bileet pystyyn, sillä vain tämän yhden päivän ajan saa maistella vihreää olutta! No, eipä se nyt niin erikoista ollut..vain vihreää :) 

Sit tuli pimeys. Perjantai on pyyhkiytynyt pois. Nukuin kuumeisena koko päivän. Muut lähtivät jo Prahaan :/ Päätin kuitenkin, että minähän menen Prahaan, jos ei tänään, niin huomenna.

Lauantaina starttasin aamulla aikaisin Student Agencyn bussilla kohti Prahaa. Täytyy muuten suositella tuota yhtiötä, ihan mahtava. Bussissa on nahkapenkit - oikein mukavat, matkan aikana näytetään leffa?!, ja siellä on koko ajan 'bussiemäntä' tuomassa (ilmaista) kahvia ja sanomalehtiä. Tuntuu kuin olisi lentokoneessa! Hinnat ovat vielä edulliset, sillä yli 2,5h matkasta maksoin 7€. Ja yhtiön bussit ovat kaikille, vaikka nimi voikin johtaa harhaan. Ilmeisesti lentoja ja hostellejakin tarjolla..

Ei kyllä ollut mikään parhain olotila, kun pääsin perille. Onneksi mua oltiin vastassa ohjaamassa oikeaan metroon ja hostelliin (Advantage hostel) :) Matkaajina oli siis Juha, Lauri, Topias, Joona ja minä. Aika huvittava yhdistelmä. Kun kuuntelin perjantai-illan tapahtumia, olin ihan onnellinen, että olin pysyny poissa poikien iltariennoista :D joo, mut kello oli jotain 13pm jo. Nyt täytyi lähteä kiertämään kaupunkia!

Kierrettiin Mala Stranan puolella, josta oli hienot maisemat Stare Meston puolelle. Hradcanyssa (samaa aluetta) sijaitsi Prahan linna ja Pyhän Vituksen katedraali. Ja voi kuinka paljon siellä olikaan turisteja..jokainen. Suomalaisiakin hyöri siellä sun täällä. Voin vain kuvitella, kuinka paljon turisteja pyörii Prahassa kesäisin. Muuten 1,2 miljoonan asukkaan kaupunki. Multa jäi nyt vähän väliin Stare Mesto eli vanhakaupunki, jossa sijaitsee kuuluisa aukio. No olen sen jo aikaisemmin nähnyt, niin ei haitannut...niin paljoa. Jos katsotaan karttaa niin Mala Strana on vasemmalla puolella Vltava-jokea ja Stare Mesto oikealla puolella :)



 Pyhän Vituksen katedraali, jonne oli muuten jono lähes kirkon ympäri :) joo, ei käyty sisällä.





Praha - Euroopan eurooppalaisin kaupunki, Kultainen kaupunki, Kaikkien kaupunkien äiti - näin on sanottu.

Tämä 'taideteos' kuvotti mua suuresti.

Noi talot <3

Kaarlensilta (Charles Bridge)

Kaarlensillalla


Sunnuntaina kävimme Prahan eläintarhassa, joka oli kyllä tosi iso. Muutamia kuvia suosikkieläimistäni :) Erityisesti toi Gorilla oli hiukea! Samaan paikkaan en sen herran kanssa kyllä menis..musta tuntu muutenkin et se vilkuili mun perään koko ajan :D



Tulipa pitkä postaus nyt taas vaihteeksi. Täytyy todeta, että Prahassa on sitä jotain. Se oli yks suurimmista syistä, miksi ylipäätään hain tänne Tsekkiin vaihtoon. Siellä on niin kaunista. Mulle tulee jotenkin kotoisa olo, kun kävelen niitä katuja ja vain katselen ympärilleni. Metroilla on helppo liikkua. Hintataso on ok, ainakin edullisempi kuin Suomessa. Tämä vois olla yksi paikka, jossa haluaisin asua joskus. :) Ainakin palaan Prahaan ehdottomasti ennen kuin lähden. Siellä on niin paljon paikkoja, joita en ole nähnyt.

I <3 Praha

p.s on mulla oikeasti muitakin vaatteita. Toi violetti paita vaan jotenkin aina onnistuu olemaan näissä päällä :D tai ehkä se sit vaan on niin et vaihtarit kulkee samoissa vaatteissa puoli vuotta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti